Bel ons t +31 (0)10 465 57 57 · info@bastaenkat.nl

Advies


Praktijkervaring is de basis
De Rotterdamse sociale dienst was in 1987 de eerste overheidsorganisatie met een agressieprotocol. Aad Klaassen, een van onze oprichters, introduceerde instrumenten als het toegangsverbod en het ordegesprek. Als leider van het Rotterdamse agressieconsultatieteam stond hij de agressieve klanten te woord. Die praktijkervaring is altijd onderhouden. Namens onze opdrachtgevers spreken we bijvoorbeeld nog regelmatig agressieve klanten aan op hun gedrag. Door deze praktijkervaring konden we blijven vernieuwen. De afgelopen jaren introduceerden we nog instrumenten als de organisatienorm, het bemoeirecht en de bemoeiplicht, opschorting en staking van dienstverlening.


Agressieprotocol
Jarenlange ervaring maakt ons een kundige gesprekspartner bij het opstellen of vernieuwen van uw agressieprotocol. We kunnen het voor u schrijven. Of we schrijven het samen met een werkgroep uit uw organisatie. Deze laatste werkwijze zorgt voor meer draagvlak onder de medewerkers.

Sparringpartner bij lastige casuïstiek
Een van uw klanten bestookt u met mailtjes, telefoontjes of brieven. Op Facebook staan beledigende teksten over een van uw medewerkers. Een medewerker wordt thuis door een klant bezocht. Een greep uit de situaties waarin we u kunnen adviseren. Voor onze vaste opdrachtgevers geldt de afspraak dat we geen kosten in rekening brengen als we met één telefonisch consult van maximaal 10 minuten van dienst kunnen zijn.

Ondersteuning bij ordegesprekken
We leren managers, leidinggevenden en seniormedewerkers hoe een ordegesprek gevoerd wordt. Een ordegesprek kan spannend zijn. Ervaring helpt om ook in deze situaties de regie te houden. De eerste praktijkgesprekken kunnen we met u voorbereiden. Eventueel voeren we het gesprek samen met u. En er blijkt meer dan één reden te zijn om het voeren van een ordegesprek incidenteel of altijd aan ons over te laten.

Vraag deze training aan

Uw naam

E-Mail

Telefoonnummer

Meer informatie