Bel ons t +31 (0)10 465 57 57 · info@bastaenkat.nl

Wij werken met mensen die met mensen werken

Over Basta & KAT

KAT Advies en Training

Van 1978 tot 1990 werkte Aad Klaassen bij de Rotterdamse sociale dienst. Tot 1987 werd agressie tegen medewerkers genegeerd en gebagatelliseerd. Na een ernstig incident stelde Aad een aanpak voor. Aad werd Nederlands eerste agressiecoördinator. In die rol stond hij de Rotterdamse agressievelingen te woord, schreef hij het eerste protocol en introduceerde hij instrumenten als het toegangsverbod en het ordegesprek. Andere Rotterdamse gemeentediensten namen de aanpak over.

In 1990 bracht Aad zijn kennis en kunde onder in een adviesbureau onder de naam Klaassen en Pieters. In 1998 werd dit KAT Advies & Training.

Basta Jobcoaching

Détje Stapel stichtte in 2006 Basta Jobcoaching B.V.. Met een aantal collega’s, jobcoaches, ondersteunde ze zwakke werknemers op de weg naar zelfstandig werk.

BASTA & KAT

In 2013 gingen KAT Advies & Training en Basta Jobcoaching samen in Basta & KAT. De inbreng van KAT Advies & Training vind je vooral terug in het programma Integer en veilig werken, ook wel de divosamethode genoemd. De inbreng van Basta Jobcoaching is herkenbaar in het programma Verwarde personen.

Dankzij onze praktijkervaring kunnen we opdrachtgevers ook bij feitelijke incidenten ondersteunen. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig een beroep op ons gedaan om zich misdragende klanten in een ordegesprek aan te spreken.

ONS TEAM

Aad Klaassen

Directeur/trainer/adviseur

Van 1978 tot 1990 werkte ik bij de Rotterdamse sociale dienst. Toen in 1987 een ‘klant’ de dienst 20.000 afperste stelde ik een experiment met de aanpak van agressie voor. We schreven het eerste protocol en de Rotterdamse sociale dienst kreeg de allereerste agressiecoördinator van het land. Sinds 1990 verzorg ik trainingen. In die trainingen maakte ik een ontwikkeling door. De eerste jaren lag de focus vooral op vaardigheidsontwikkeling van de medewerker. In de loop der jaren groeide het besef dat publieksagressie niet wordt veroorzaakt door een vaardigheidstekort bij de medewerkers. In 2010 stelde ik een experiment met de aanpak van agressie voor aan UWV, Divosa en VNG. Het experiment werd op twee werkpleinen uitgevoerd. Sindsdien zijn onze trainingen gericht op de aanpak van de zich misdragende burger. Dat vraagt om een breed gedragen visie binnen de organisatie.

Angelique van Zitteren

Back-office

Als u ons belt is de kans groot dat u mij aan de telefoon krijgt. Ik hou de agenda van onze trainers en acteurs bij. U krijgt dus in ieder geval met mij te maken als er gepland moet worden.

Natasja Arts - van der Zanden

Trainer

Ik vind het belangrijk dat mensen zonder agressie kunnen werken op een gezonde en veilige werkplek.

Ik vind het belangrijk dat Basta & KAT verder kijkt dan de individuele medewerker. Onze aanpak is organisatiebreed. De gezamenlijke norm en een goede samenwerking in het team zijn voorwaarden voor een succesvolle aanpak van agressie en ander normoverschrijdend gedrag.

Onze trainingen helpen bij bewustwording van gewoontes en aangeleerd gedrag. Soms is dat confronterend.

Met een achtergrond in de horecabranche en luchtvaartcatering heb ik meer dan 10 jaar uiteenlopende werkervaring.  Van medewerker tot operationeel manager. Vanaf 1997 werk ik als trainer, coach en programmamaker.

Connie Visser

Acteur

Ik volgde de opleiding tot docent drama en werkte op verschillende ROC’s. Sinds 2003 ben ik trainingsacteur bij Basta & KAT. In die rol respecteer ik de grenzen van de deelnemers. Met een open houding en eerlijke feedback stel ik deelnemers op hun gemak. Wie niet lekker in zijn vel zit stopt immers met leren.

Ik was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de opleiding Ordebewaring Publieke Dienstverlening voor beveiligers, die ook door onze collega’s IVON en Q-Steps wordt verzorgd.

Ik acteer in het praktijkexamen van deze opleiding, dat afgenomen wordt door Stichting Vakexamens Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Renske van den Broek

Acteur

Jarenlang was ik regisseur en theatermaker. Na mijn afstuderen als theatermaker en docent drama maakte ik voorstellingen, onder andere voor  Oerol en festival Boulevard. De laatste jaren leg ik me  meer toe op het lesgeven en speel ik op scholen voor de allerkleinsten. Hiernaast ontwikkelde zich een liefde voor het werken als trainingsacteur en trainer in het bedrijfsleven. Sinds 2016 acteer ik in de trainingen van Basta & KAT. Sinds 2019 verzorg ik ook zelf trainingen.

Naast mijn werk als acteur en docent volg ik momenteel een opleiding in het schrijven van proza aan de schrijversvakschool in Amsterdam.

Koen Litjens

Trainer/Coach/Acteur

Na een tienjarige carrière van techneut, maakte ik in 2000 de overstap naar trainer en coach.  Met de ambitie om mensen in beweging te brengen en te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling in allerlei vormen. Het ervaren van situaties vind ik een andere belangrijke ervaring in trainingen. Met een brede ervaring in het theater, ben ik sinds 2006 ook regelmatig acteur in trainingen.

Door mijn ervaring in diverse branches en specialistische opleidingen zoals NLP en Systemisch werk, weet ik inmiddels dat niet alles op te lossen is in het actie-reactie model. Agressie is één voorbeeld van zo’n probleem.

Basta en KAT geeft een set van instrumenten waarmee dit probleem wel degelijk kan worden aangepakt.

Wat wij doen

Trainingen

Wat kunnen wij als medewerker, collega’s, team en organisatie doen bij agressie of ander wangedrag van klanten? De trainingen zijn erop gericht meer inzicht te krijgen in het eigen gedrag en het gedrag van de klant met daarbij aandacht voor de vraag hoe we de regie kunnen houden in het contact met de klant. De trainingen bestaan uit theoretische en praktische face-to-face trainingen en eLearnings.

Opfristrainingen

Medewerkers die eerder een training bij ons hebben gevolgd, krijgen een aanbod op maat. Een goede mix van opfrissen van de inzichten en de praktijkervaringen van de cursisten sinds de vorige training. Dit kan face-to-face, maar ook aangevuld worden met eLearning. Ook is het mogelijk om teamvergaderingen over agressie door ons te laten leiden.

Advies

Onze aanpak is ontstaan in de praktijk en die ervaring delen we graag met u door middel van advies en ondersteuning. Zo voeren wij bijvoorbeeld moeilijke ordegesprekken, adviseren we bij inrichting en veiligheid van spreekkamers, maar schrijven we ook protocollen en helpen we de regie terug te krijgen bij veelklagers.